Bezwaar

Heb jij een WIA-beslissing ontvangen van UWV en ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je binnen zes weken na dagtekening van de beslissing in bezwaar. Ik neem dit graag voor je uit handen.

Bezwaar module 1
In bezwaar module 1 zal ik een voorlopig bezwaarschrift voor je opstellen en aangetekend indienen bij UWV. Met dit voorlopig bezwaarschrift laat ik UWV - als jou belangenbehartiger - weten dat je het niet eens bent met de beslissing en verzoek ik UWV de (medische) stukken die ten grondslag liggen aan de beslissing naar mij toe te sturen. Ik zal de stukken bestuderen en beoordelen. Hierna geef ik je een terugkoppeling of ik adviseer het bezwaar in te trekken of door te zetten. Is mijn advies om het bezwaar door te zetten, volgt module 2. Is mijn advies om het bezwaar in te trekken en sta jij daar achter? In dat geval trek ik het bezwaar namens jou in bij UWV.

We spreken elkaar telefonisch of via beeldbellen en hebben meerdere keren tussendoor contact

Bezwaar module 2
Heb ik de (medische) stukken die ik van UWV heb ontvangen beoordeeld en ben ik van mening dat het zinvol is om de bezwaarprocedure door te zetten? Dan volgt module 2. In deze module stel ik - op basis van o.a. de gesprekken die wij voeren, het (medisch) dossier van UWV en indien nodig aanvullende medische stukken van jou behandelaar/ behandelaren - een aanvullend bezwaarschrift op. Als dit aanvullend bezwaarschrift akkoord is, ontvang jij een conceptversie. Ben je akkoord met de conceptversie, zorg ik dat het aanvullend bezwaarschrift tijdig en aangetekend wordt ingediend bij UWV. Nadat het aanvullend bezwaarschrift is ingediend zal ik bij UWV monitoren naar de stand van zaken en indien nodig een ingebrekestelling versturen.

Optioneel: Inzet medisch adviseur / ingebrekestelling /  bijwonen hoorzitting
We spreken elkaar telefonisch of via beeldbellen en hebben meerdere keren tussendoor contact


Beroep

Heb je de beslissing op bezwaar ontvangen van UWV en ben je het hier niet mee eens? Dan kan je binnen zes weken na dagtekening in beroep bij de sector Bestuursrecht van de rechtbank.

Hoger beroep
Ben je het niet eens met de uitspraak van de rechter? Dan kan je binnen de gestelde termijn in hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep.